Categories
Blog

Online markedsføring: Vejen til digitalt salg

Dette indhold er sponsoreret

 

Konverteringsoptimering er en direkte forløber for online markedsføring og derfor foregår den primære del af det daglige salg på internettet. Dette skyldes, at internettets muligheder har gjort forbrugernes købsbeslutningsproces kortere og mere intens. Som resultat heraf er konkurrencen mellem virksomheder blevet mere polariseret, hvilket har foranlediget et fælles mål om at blive mere synlig over for kunderne. Denne artikel vil derfor sætte fokus på, hvad online markedsføring er, og hvordan den kan bruges til at øge virksomhedernes vækst. 

Forskellen på traditionel og online markedsføring 

Online markedsføring adskiller sig fra traditionel markedsføring ved, at der i højere grad er tale om pull-markedsføring frem for push. Virksomheder anvender den såkaldte pull strategi, hvor det i højere grad handler om at få forbrugerne til at opsøge de ydelser eller produkter, som virksomheden markedsfører, frem for at opfordre forbrugerne til at købe produkterne gennem almindelige reklamer. Det er dermed ikke sagt, at al online markedsføring udspringer af denne strategi. For inden for denne type markedsføring gøres der også brug af brugerbetalt annoncering, som er en push strategi. Online markedsføring tager afsæt i virksomhedens målgruppe og udformes gennem denne. Den enkelte markedsføringsstrategi skal fremlægges på baggrund af en holistisk tilgang, som forsøger at skabe synergi mellem de budskaber, som virksomheden udsender gennem deres markedsføring, produktudvikling og medarbejdere. 

Kanaler inden for online markedsføring 

Det digitale paradigme inden for markedsføring har været medvirkende til skabelsen af nye kommunikationskanaler. Inden for digitalt salg er de mest brugte søgemaskineoptimering, performancebaseret afregning, sociale medier og salg gennem mail. Søgemaskineoptimering er en langsigtet form for online markedsføring, da den enkelte virksomhed er sikret en stabil placering i søgeresultaterne. Formålet er at styrke hjemmesidens placering i stedet for at betale kontinuerligt for en annonceplads. Gennem annoncer får virksomheden større eksponering ved, at en kunde klikker ind på den hjemmeside, som er linket til. Denne kanalvej er dyrere i drift og derfor også mere kortsigtet. De sociale platforme har den praktiske funktion, at de både kan skabe vækst og større eksponering, og derfor kan en stor del af målgruppen henvendes til gennem digitale medier. 

En målbar investering 

Online markedsføring er en måde for virksomheder at få et større overblik over, hvor afkastgivende deres annoncer er, og dermed har de også bedre mulighed for at justere på deres markedsføring undervejs. På denne måde er online markedsføring mere agilt end traditionel markedsføring, da den bedre kan målrettes forbrugerne og har en mere synlig position i den enkelte virksomheds vækststrategi. Da forbrugerne befinder sig i en kort beslutningsfase med et stort udbud af tilgængelig information, er det virksomhedernes entydige mål at øge deres eksponering og blive mere synlige i det digitale landskab. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *